szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A középiskolai felvételi egyénileg is lehet jelentkezni - igaz, nem mindenki használhatja ki ezt a lehetőséget.

A középiskolai felvételit egyénileg, a szülő is kezdeményezheti, de milyen esetekben? Hat vagy nyolc osztályos gimnáziumba történő jelentkezéskor, valamint akkor, ha a diák jelenlegi iskolája középiskola is egyben, de a felvételi jelentkezését más középiskolába is beadná.

Ilyen kivételes esetnek számít még az is, ha a tanuló külföldi iskolába jár vagy magyarországi iskolával egyáltalán nincsen jogviszonya. Ilyen esetben csak egyéni úton lehet felvételizni.

Lépésről lépésre

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programban kell létrehozni, majd kinyomtatva és aláírva postázni kell a választott középiskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba (a győri feldolgozó központba kell küldeni a levelet, amelynek címe: Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.)

A jelentkezési lapokat legkésőbb 2019. február 18-án (éjfélig) postára kell adni - hívja fel a figyelmet az oktatas.hu. A KIFIR rendszere pedig itt elérhető, ahová az Oktatási Hivatal oldalán történtő regisztrálás után be is lehet lépni.

A középiskolai felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

Ilyen lesz a középiskolai felvételi 2019-ben: a legfontosabb dátumok és határidők

Mikor írják meg a hat-, nyolc-, négy- és ötosztályos középiskolákba jelentkezők a központi felvételi tesztet, és mikor kapják meg az eredményeket? Összeszedtük a 2019-es középiskolai felvételi legfontosabb dátumait.