szerző:
Eduline

Tüntetést szerveztek egy nagy-britanniai katolikus iskola diákjai, attól tartanak ugyanis, hogy az intézmény vezetője olyan házirendet vezet majd be, amely – többek között – megtiltja a tanulóknak, hogy egymáshoz érjenek.

A katolikus iskola épülete. A szülők szerint "káosz van"
©
A diákok azután kezdtek el gondolkodni a demonstráció lehetőségén, hogy a pedagógusok alaposan leszidtak két diáklányt, amiért kézenfogva sétáltak az udvaron. Szerintük ez a viselkedés „nem illő”, ráadásul az ehhez hasonló gesztusok „túlmutatnak a barátságon” – írja a Sun című brit bulvárlap. A világ legfurcsább iskolai szabályairól szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.

A essexi Szent Benedek katolikus iskola sportpályáján több mint száz, tizennégy és tizenhat év közötti diák tüntetett, a tanórák is elmaradtak, a szülők szerint káosz van az intézményben. „A tiltakozást néhány diák váltotta ki, ők azt kezdték el terjeszteni, hogy olyan házirendet vezetünk be, amely megtiltja a tanulóknak, hogy egymáshoz érjenek” – mondta a lapnak John O’Hara igazgató, aki „buta lépésnek” nevezte a diákok heves reakcióját.

A lap által megkérdezett szülők szerint a pedagógusok nem kezelték jól a helyzetet. „Nem csoda, hogy a tinédzserek ezzel a lépéssel válaszoltak nekik” – mondta az egyik tanuló édesapja.

eduline