szerző:
Edupress

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community - TINC) pályázatot hirdet magyarországi és határontúli középiskolás diákoknak A nanokorszak kezdetén... címmel.

Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett és megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mit gondolnak a mai középiskolások a "nanokorszak" új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről.A fiatalok két kategóriában pályázhatnak, így a 14-16 évesek, illetve a 17-18 éves korúak szállnak egymással versenyre.

A nanokorszak kezdetén... címmel a versenyzők december 1-jéig egyaránt beadhatnak elektronikus formában rajzpályázatokat, illetve egy a nanotudományokkal kapcsolatos, szabadon választott esszét .pdf formátumban. Ez utóbbi esetében a fiatalabbak legalább három, a többiek pedig legalább öt gépelt oldal terjedelemben fejthetik ki gondolataikat.

A pályázatokat a NanoTudomány Nemzetközi Közössége Internetes oldalának magyar nyelvű tematikus csoportjában mutatják be, ahol értékelik is a beérkezett műveket. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a legjobb pályaműveket nyomtatott formában is megjelentessék. A pályázatokat a NanoTudomány Nemzetközi Közössége által felkért szakmai zsűri értékeli, a nyertesek pedig jutalomban részesülnek.

Bővebb információ a www.nanopaprika.eu/group/nanopalyazathu weboldalon található, valamint az [email protected] e-mail címen kérhető. 

www.edupress.hu