szerző:
Eduline

Hamarosan eljön a téli vizsgaidőszak, és nem árt időben belefogni a felkészülésbe, könyvtárazásba és jegyzetelésbe. Három tanács, amit érdemes megfogadni a vizsgák előtt.

©
1. Találjátok meg a motivációtokat

Ez az első lépés a felkészülés rögös útján. A magasabb fizetés még túl távoli ahhoz, hogy meggyőzzön titeket arról, hogy tényleg fontos az az analitikai kémiavizsga, amellyel már két éve birkóztok. Keressetek valami közelebbi motivációt, vezessetek be önjutalmazási rendszert, vagy csak tegyetek be egy hatásos lejátszási listát.

Hamarosan elkezdődik a vizsgajelentkezés, de már most érdemes belekezdeni a felkészülésbe, és a tervezésbe. Hasznos, hogy ha van egy előzetes tervetek a vizsgaidőszak menetére, nehogy minden egyszerre szakadjon a nyakatokba.

2. Ez nem tili-toli

Klasszikus csapda, hogy a pár nap múlva esedékes vizsgát inkább felveszitek egy későbbi időpontra, mint hogy gyorsan nekilássatok a tanulásnak. Rossz taktika! Még van egy kis idő a tervezésre, ha van lehetőségetek, akkor próbáljatok meg decemberben is egy-két vizsgára elmenni, hogy januárban már ne legyen olyan sok.

Most, hogy tanulni kellene, szörnyen zavaró a szobán eluralkodó rendetlenség, még az éves sütőtakarításról is úgy érzitek, most jött el az ideje, és hirtelen a szobát is jobb lenne a feng shui szerint átrendezni. Mindenki tudja, hogy ez csak kifogás, ne hagyjátok magatokat.

Mindenképp tartsátok magatokat az eredeti menetrendhez, így legalább elmondhatjátok, hogy már elkezdtetek készülni a vizsgára - és tudjuk, hogy elkezdeni a legnehezebb.

3. Adjatok esélyt a javításra

Számolni kell azzal, hogy nem minden sikerülhet elsőre, persze ez nem mentség. Amikor a vizsgákat tervezitek, akkor mindenképpen számoljátok úgy, hogy legyen lehetőségetek javítani, vagy adott esetben egy kicsit tolni a dátumon.

A vizsgaidőszak rémei: tíz egyetemista, aki csak túlélni szeretne

Hamarosan itt az első őszi zh hét, majd a téli vizsgaidőszak. Mind ismerünk olyan egyetemistákat, akik csak a karácsonyi szünetnek élnek, a felkészülés napjai után csak túlélni szeretnének.