szerző:
Eduline

A Guysgab hat olyan életmentő tech tippet szedett össze, amelyek megkönnyítik az egyetemista, főiskolás éveket. Mi kiemeltünk a négy leghasznosabbat.

©

1. Ismerkedjetek meg a clouddal

Az úgynevezett cloud vagy felhő egy online fájltárolási lehetőség, a két legelterjedtebb változata a Google Drive és a Dropbox. Így nem kell aggódnotok, hogy van-e nálatok pendrive, amikor ki kell nyomtatnotok egy beadandót, vagy prezentációra készültök.  Ráadásul minden fontos jegyzetetekről kényelmesen hozhattok létre biztonsági mentéseket, nem kell a vizsgaidőszakban beütő laptopkatasztrófától tartanotok.

2. Csoportmunkára használjatok fájlmegosztót

A Google Drive és a hozzá hasonló felhők nem csak a személyes munkátokat könnyítik meg. Ha négye-öten dolgoztok egy feladaton, akkor az emailezésben szinte lehetetlen követni, ki mit adott hozzá, és hogy álltok épp mondjuk egy prezentációval. A felhőbe feltöltött fájlokat viszont közösen szerkeszthetitek. Csoportos prezentációhoz talán a legjobb megoldás a Prezi.

3. A teendőket kövessétek Evernote-tal

A klasszikus határidőnapló után az egyik legjobb, és mellesleg ingyenes notesz az Evernote. Mobileszközről és asztali gépről, laptopról is ugyanolyan jól elérhető, és szinte bármilyen jegyzetet létrehozhattok benne, a szokásos írásos változatok mellett hangjegyzetet, fotókat, képeket, videókat is. Hozzárendelhettek emlékeztetőket, így ha lelkiismeretesen vezetitek, biztosan nem késtek le egy határidőt sem.

4. Jegyzeteljetek hangosan

Akár előadáson, akár a vizsgákra való felkészülésben hasznos lehet, ha a hanganyagot veszitek fel, akár egyszerűen mobiltelefonnal. Ha ez sem lenne elég, akkor már vannak olyan alkalmazások, amelyek rögtön le is írják a hanganyagot - ilyen például a Dragon Dictation.

Az öt legjobb ingyenes alkalmazás egyetemistáknak

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!