szerző:
Eduline

Mennyit keres egy szociológia vagy egy kommunikáció- és médiatudomány szakos pályakezdő? A társadalomtudományi szakokat végzettek havi átlagbéreiről olvashattok.

©

Bruttó 265 746 forint - ennyi a nemzetközi tanulmányok szakon végzett diplomások átlagbére, derül ki a diplomáspálya-követési rendszer 2017-es adataiból. A társadalomtudományi képzések közül ezenkívül a szociológia és a politikatudományok szakkal lehet a legjobb jövedelemre számítani. Előbbi átlagbére 230 ezer, utóbbié pedig 236 ezer forint.

A kommunikáció- és médiatudományon végzettek 202 ezres átlagbérét azonban megelőzte a szociálpedagógia és a szociális munka is. Ha valakinek ilyen diplomája van, 206 ezer forintos havi bérrel számolhat a munkapiacon.

A legkevesebbet az informatikus könyvtáros diplomások keresik, 190 ezer forint bruttó havibért.

Friss kutatás: valami nagyon hiányzik a fiatal munkavállalókból

A szakmai alázatot és a kitartást hiányolják a leginkább a fiatalokból a HR-esek, a fiatalok viszont úgy vélik, pont ezek a legfőbb erősségeik. A személyes kompetencia fontosabb, mint a szakmai tudás - mondják az ideális munkavállalóról a HR-esek, akik a jövőben a legnagyobb változást ezen a területen várják.