szerző:
Eduline

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések top 10-es listáját.

©

A rangsor szerint 2017-ben a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a hölgyek közül.

 

OKJ-s képzések toplistája

nők körében (Perfekt Zrt., (2017)

1. Társadalombiztosítási ügyintéző
2. Bérügyintéző
3. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
4. Pénzügy-számviteli ügyintéző
5. Sportedző
6. Államháztartási mérlegképes könyvelő
7. Adótanácsadó
8. IFRS mérlegképes könyvelő
9. Pénztárkezelő és valutapénztáros
10. Logisztikaiés szállítmányozási ügyintéző

Az idei rangsorban is a társadalombiztosítási ügyintéző (első helyezett) valamint a bérügyintéző (második helyezett) képzések iránt volt legnagyobb a kereslet a hölgyek körében. Mellettük még a vállalkozási mérlegképes könyvelő került dobogós helyre, míg a pénzügyi-számviteli ügyintéző negyedik lett. A sportedzői képzés ezúttal is előrébb lépett egyet, így került az ötödik helyre 2017-ben.

Az államháztartási mérlegképes könyvelő a hatodik lett, két helyet javítva egy évvel korábbi szerepléséhez képest. Az adótanácsadó képzés megtartotta korábbi pozícióját, ezúttal is a hetedik helyen végzett, míg az IFRS mérlegképes könyvelő képzés három helyet rontott az előző évi listához képest. Ismét a kilencedik helyen végzett a pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s képzés. A tavalyi tizedik (állatgondozó) lekerült a listáról, helyét a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vette át.

Akárcsak 2016-ban, tavaly is a nők jelentkeztek nagyobb arányban a Perfekt képzéseire, nagyjából kétszer annyian, mint a férfiak. A hölgyek és a férfiak is a 25 és 34 év közötti korosztályból vállalkoztak a legtöbben egy-egy képzés elvégzésére. A nőknél ezenkívül még nagy arányban iratkoztak be OKJ-s képzésre a 15 és 24 és a 35 és 44 év közöttiek. A 35-44-es korosztályból szintén sokan ültek vissza az iskolapadba a férfiaknál. A nők körében továbbra a pénzügyi-gazdasági tanfolyamok voltak népszerűek, a férfiaknál pedig ezúttal is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre, azon belül is a gépkezelői területre.

Kilenc tévhit az ingyenes OKJ-s képzésekkel kapcsolatban

Ha valaki továbbtanuláson gondolkodik, nem csak a főiskola vagy az egyetem jöhet szóba. Rengeteg szakmát lehet elsajátítani az OKJ-s képzéseken. Azonban a képzések körül sok tévhit is kering, most ezekkel számolunk le. 1. tévhit: Minden OKJ-s képzés ingyenes Ez talán a leggyakrabban felmerülő tévhit.