szerző:
Eduline

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezeti a HVG műszaki képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2017, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

Tarol a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a műszaki karok 2017-es HVG-rangsorában: az öt legjobb közé kizárólag BME-karok jutottak be, az első helyet a gépészmérnöki kar szerezte meg, amelyet a vegyészmérnöki és biomérnöki kar, a villamosmérnöki és informatikai kar, valamint - holtversenyben - az építészmérnöki és a közlekedésmérnöki kar követ.

"A Műegyetem hat műszaki kara foglalja el a hallgatói rangsor első hat helyét, majd őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara követi. A legtöbb első helyen jelentkező hallgató viszont az idén is a győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karát célozta meg, több mint százan, megelőzve a BME Gépészmérnöki Karát. Győrben azonban majdnem 100 ponttal alacsonyabb lett a felvettek pontátlaga, mint a budapesti gépészmérnökjelölteké" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban.

Rang (hallgatói kiválóság) Intézmény
1. BME GPK
2. BME VBK
3. BME VIK
4. BME ÉPK
4. BME KJK

A műszaki képzésterületi rangsort az idén a hallgatói kiválóság alapján állították össze: a rangsor készítői figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai versenyen helyezettek számát.


A HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megtudhatjátok, milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok, milyen szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, milyen karrierlehetőségek várnak a különböző szakokon végzett hallgatókra. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg a kiadótól.