szerző:
Eduline

Görögországban, Indiában, Japánban, Grúziában és Kazahsztánban is tanulhattok ösztöndíjjal - összegyűjtöttük az aktuális pályázatokat.

Görögország

A Görög Ösztöndíj Alapítvány pályázatot hirdet a 2014-2015-ös tanévre, modern görög nyelv és kultúra mesterszakra, PhD- és posztdoktori képzésre jelentkezhettek. A ösztöndíjat összesen ötven külföldi hallgató kaphatja meg. A jelentkezés alapfeltétele a diploma valamilyen bölcsészettudományi, társadalomtudományi vagy politikatudományi szakról, amelyet nem görög egyetemen szereztetek. Csak 40 év alattiak jelentkezhetnek, és elvárás az alapfokú görögnyelv-ismeret. A jelentkezés határideje május 30., a szükséges dokumentumokat június 10-ig kell postázni. Az ösztöndíj részleteiről szóló, angol nyelvű tájékoztatót itt találjátok.

©

Görög nyelvi PhD- és posztdoktori lehetőséget is kínálnak, a PhD-hallgatók esetében 35 éves kor alattiaknak, a posztdoktori ösztöndíjnál viszont nincs életkori megkötés. A jelentkezés feltétele az előző egyetemi fokozathoz tartozó diploma, mester- vagy doktori oklevél, illetve legalább felsőfokú (C1-szintű) angolnyelv-tudás, és persze alapfokú görögnyelv-tudás. A jelentkezési határidő június 16., részletekről itt olvashattok.

India

Négy magyar hallgatónak biztosít három- vagy négyéves egyetemi ösztöndíjat Indiában a PCTE Group of Institutes - az intézmény India Punjab államában van, az oktatás angolul zajlik.

Mind a négy nyertes hallgató teljes ösztöndíjat kap, de közülük csak egy diák szállását fedezik, a többiek szállását 75 és 50 százalékban támogatják. Jelentkezési határidő nincs, de mivel Indiában az egyetemi év júliusban kezdődik, minél hamarabb érdemes pályázni. Bővebb információt itt találtok.

Kazahsztán

Mester- és doktori képzéseire várja jelentkezéseteket a kazahsztáni Nazarbajev Egyetem, amelynek kínálata lefedi a gazdaságtudományok, mérnöki, műszaki és természettudományok, valamint a társadalomtudományok számos területét.

A tandíjat és a hallgatói ösztöndíjat a kazah állam finanszírozza majd. Mesterképzésre május 30-ig, a posztgraduális képzésekre pedig június 16-ig jelentkezhettek. További információkat a Nazarbajev Egyetem honlapján találtok.

Grúzia

Öt magyar hallgatónak ajánl fel ösztöndíjat Grúzia, a nyertes pályázók angol nyelvű mesterképzést végezhetnek el a Georgian Technical Universityn. Az ösztöndíj mellett szállást, biztosítást és tandíjmentességet is kapnak.

A pályázók MBA (Master of Business Administration), dizájn, egészségügyi mérnöki és vízellátási-csatornázási mérnöki mesterképzésen tanulhatnak négy félévig, angolnyelv-tudásra szükség van. Pályázni a pályázat kiírójánál lehet, bővebb infót itt találtok.

Japán

17-21 éves érettségizettek és idén érettségizők pályázhatnak a japán egyetemi ösztöndíjakra - az ösztöndíj öt évig jár, de meghosszabbítható. Bármely tudományterületen lehet tanulni, viszont a magas szintű angolnyelv-tudás feltétel, a japánnyelv-tudás pedig ajánlott.

A nyertes pályázók ösztöndíjat, tandíjmentességet és repülőjegyet is kapnak - bővebb infót itt és a Japán Nagykövetség oldalán találtok, a jelentkezési határidő június 23., a pályázóknak írásbeli és szóbeli vizsgán is részt kell venniük.  

Külföldön tanulnátok tovább? Még több külföldi ösztöndíjat találtok itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!