szerző:
Eduline

Ázsiában vagy az Egyesült Államokba tanulnátok? Esetleg csak nyári gyakorlatra utaznátok külföldre? Négy remek ösztöndíjpályázatot ajánlunk, amelyekkel ezek az úti célok sem elérhetetlenek.

©

Campus Mundi

Szakmai gyakorlattal rendelkező pályakezdőket keresnek a cégek? Az elképzelés nem teljesen irreális, hiszen az egyetemi évek alatt is szerezhetsz munkatapasztalatot: gyakornokként, méghozzá külföldön is. Ezzel az ösztöndíjjal nem elérhetetlen ez sem.

Ha március 30-ig pályázol Campus Mundi szakmai gyakorlatra, nyáron már utazhatsz is. A program havi 200-350 ezer forint ösztöndíjjal támogatja a nemzetközi tapasztalatszerzésedet, erről itt olvashatsz:

Így kaphatsz havi 200-350 ezer forintos ösztöndíjat, és még szakmai tapasztalatot is szerezhetsz

Szakmai gyakorlattal rendelkező pályakezdőket keresnek a cégek? Az elképzelés nem teljesen irreális, hiszen az egyetemi évek alatt is szerezhetsz munkatapasztalatot: gyakornokként. Ráadásul ezt külföldön is megteheted, így közben világot láthatsz, nyelvet tanulhatsz, és még ösztöndíjat is kaphatsz mindehhez. Megéri külföldön tölteni a szakmai gyakorlatot? Mindenképpen, hiszen a külföldön végzett szakmai gyakorlat pluszt is ad az álláskeresésnél.

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíj

Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2018. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. A pályázat beadási határideje 2018. május 22. Bővebben itt olvashattok róla:

Így tanulhattok amerikai egyetemen ösztöndíjjal: már pályázhattok

Posztgraduális amerikai ösztöndíjra pályázhattok május 22-ig, az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatjátok. Már lehet pályázni a Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjakra, a 2019/2020-as tanévre, bármelyik tudományterületen vagy művészeti ágban - olvasható a Fulbright Hungary Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. "Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2018. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma.

Ázsiai ösztöndíjpályázat

Az érdeklődők 2018. január 1. és április 15. között nyújthatják be pályázataikat a Kínai Ösztöndíjbizottságnak, azonban a pekingi magyar nagykövetség jelöli a hallgatókat, így teljes képzés esetén március 15. előtt, részképzés esetén pedig június 15. előtt fel kell venni a kapcsolatot a nagykövetséggel a részletekkel kapcsolatban. További információt itt találtok.

Így szerezhettek diplomát Ázsiában teljesen ingyen: újabb ösztöndíj

Kétéves mesterszakon, négyéves doktori képzésen vagy egy-két szemeszteres részképzésen vehetnek részt szeptembertől a Pekingi Technológiai Intézetben (BIT) azok a magyar hallgatók, akik elnyerik az intézmény ösztöndíját. A teljes képzésre szóló ösztöndíj fedezi az oktatás, a szállás, egy átfogó egészségbiztosítás és a havi ellátmány költségét is, azonban nem tartalmaz nemzetközi utazási költséget - olvasható a tájékoztatóban.

Tajvani ösztöndíj-lehetőségek

Az ösztöndíjasok tandíjmentességet és havi ösztöndíjat kapnak, nyelvi képzésre, valamint alap-, mester- és doktori képzésre lehet jelentkezni. Pályázni több mint 32 különböző felsőoktatási intézménybe lehet, a pályázók alsó korhatára 18 év.

A pályázatot postai úton kell benyújtani legkésőbb 2018. április 9-ig a magyarországi Tajpej Képviseleti Irodának, további információt itt találtok.

Szuper külföldi ösztöndíj: több tucat tajvani egyetem közül választhattok

Meghirdették a Tajvanba szóló ösztöndíjakat a 2018/2019-es tanévre, magyar hallgatók tandíjmentességet és havi ösztöndíjat kaphatnak. Az ösztöndíjasok tandíjmentességet és havi ösztöndíjat kapnak, nyelvi képzésre, valamint alap-, mester- és doktori képzésre lehet jelentkezni. Pályázni több mint 32 különböző felsőoktatási intézménybe lehet, a pályázók alsó korhatára 18 év. A pályázatot postai úton kell benyújtani legkésőbb 2018.