szerző:
Eduline

Egymást érik a vizsgák, de nem tudjátok, hol készüljetek fel az írásbelikre és szóbelikre? Megnéztük, milyen budapesti könyvtárak tartanak nyitva a két ünnep között. Rossz hírünk van: nincs túl nagy választék.

©

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár - a FSZEK - december 21-én és 23-án még a szokásos rend szerint tart nyitva, arra viszont ne számítsatok, hogy karácsony és szilveszter között itt készülhettek fel a vizsgáitokra. A központi könyvtár és a tagkönyvtárak a két ünnep között csak december 30-án nyitnak ki. További részletek itt.

ELTE-könyvtárak

A legtöbb ELTE-könyvtár december 20-án fogad utoljára olvasókat, és január 6-án nyit. Kivétel a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kazinczy és Izabella utcai könyvtára, ezek december 21-én is nyitva lesznek, de csak délig. A bölcsészkar könyvtárai december 19-én zárnak. További infó itt.

BME-könyvtár

A Műegyetem központi könyvtára december 21-én zárva tart, december 23-án pedig csak a központi kölcsönzés és a nagyolvasó lesz nyitva. Január 2-től azonban vizsgaidőszaki, hosszabbított nyitva tartással készülnek a rohamra. További infó itt.

Corvinus-könyvtár

A Budapesti Corvinus Egyetem központi könyvtára december 21. és január 5. között zárva lesz. További infó itt.

Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjtemény

Az idegennyelvű könyvtár ideális hely a tanuláshoz, de december 21-től január 5-ig ez a könyvtár is zárva tart. További infó itt.

Hol tanulnak a budapesti egyetemisták? Könyvtárkörképünket itt olvashatjátok el.