szerző:
Eduline

Gasztrofesztiválok, lovagi tornák és egy különleges városi séta vár titeket a hosszú hétvégén. Ingyenes programokat ajánlunk.

Gasztrofesztiválok a Duna két partján

Június 7-től 9-ig a bal parton, a Bálnában fröccsel csábítanak a fröccs- és barbecuefesztiválra, a Műegyetem rakparton pedig kézműves söröket kóstolhattok a street food show-val egybekötött Főzdefeszten. Utóbbi mellett a harminc sörfőzde majdnem százféle söre szól, a fröccsfesztiválon viszont szombaton 16 és 18 óra között megpróbálják megdönteni a kisfröccsivás világrekodját, ehhez ezer liter szekszárdi borból készül fröccsöt kell legurítaniuk.

©

Újlipótvárosi ügynöklakások

A tematikus sétákról, köztük a Bupapról korábban már írtunk. Június 7-én, szombaton 11 órától két és fél órás ingyenes sétát szerveznek Újlipótvárosban. A Nyilván tartanak című túra a rendszerváltás előtti Budapestről szól, azon belül is a "K" (konspirált) és "T" (találkozási) jelölésű ügynöklakásokról, az ÁVH-nak, majd az MSZMP-nek helyet adó Fehér Házról, az ÁVH zárt garázsáról, Aczél György lakásáról. A sétáról itt olvashattok.

Hagyományos vár

A Mezőgazdasági Múzeum Miénk a vár elnevezésű hagyományőrző programjára is érdemes elmenni, a Vajdahunyadvárba. Többek között hadibemutatóra, lovagi tornára, korabeli jelmezekbe öltözött hagyományőrzőkre és vártörténeti sétákra számíthattok egész hétvégén.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. Arról, hogy hogyan lehet színházjegyet venni 400-500 forintért, itt találtok tippeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!