szerző:
Eduline

Lazítanátok az előadások és a szemináriumok előtt/után, de nincs pénzetek belépőkre? Összegyűjtöttük a következő hetek legérdekesebb, ingyenes budapesti programjait.

Százéves házak

Kíváncsiak vagytok, milyen volt Budapest egy évszázaddal ezelőtt? Áprilisban ismét a százéves házaké lesz a főszerep: 26-án és 27-én negyedik alkalommal lehet majd olyan budapesti házakat bebarangolni, amelyek az idén ünneplik 100. születésnapjukat.

©

A Budapest100 programjaira eddig több mint 18 ezren voltak kíváncsiak. A programhoz csatlakozó házak döntő többségét az általuk meghatározott időpontban szabadon és ingyen megnézhetitek, de az események egy részére regisztrálni kell.

Hrabal szülinapi bulija az A38-on

Április 12-én az A38 hatalmas zenés-filmes-irodalmi bulival  készül megünnepelni a világhírű cseh író (és sörimádó), Bohumil Hrabal századik születésnapját. Hrabal „udvari" színházi rendezője, Ivo Krobot és prágai csapata a Via Hrabal című multimediális előadásával, Ladislav Michálek pedig a 60-as 70-es évekbeli fotóival kalauzol el az író világába.

©

Lesznek irodalmi beszélgetések, és az is kiderül, hogy ki nyeri meg a "Hrabal Habbal" rövidfilmpályázat fődíját. Az eseményt a Manon meurt rakovníki shoegaze zenekar koncertje zárja. 

Honnan jön a víz?

Március 22-én (10 és 16 óra között) igazi különlegességgel készül a Fővárosi Vízművek: megnézhetitek a 10 ezer köbméteres rákosszentmihályi víztároló medencét.

©

A medencelátogatás mellett szakmai előadások is lesznek, kipróbálhatjátok, milyen vízművesek lennétek, de lesz vízkóstoltatás és vízízteszt is.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, a 200 forintos pizzázókról pedig itt találjátok cikkeinket.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!