szerző:
Eduline

Megmutatjuk, hogyan tanulhattok Európa bármelyik egyetemén ingyen, az otthonotokból!

©
Az Európai Bizottság 2013-ban indította el az Open Education Europa oldalt, amely az ingyenes online kurzusokat gyűjti össze. Mivel uniós honlapról van szó, azok is jól tudják használni, akik nem igazán beszélnek angolul - át tudjátok állítani a nyelvet magyarra vagy bármelyik uniós ország nyelvére.

A "keresés" fülnél találjátok az online képzéseket, sőt intézményekre is rákereshettek. Magyarországról egyelőre csak a Miskolci Egyetem töltött fel anyagokat, úgyhogy csak ezek a műszaki kurzusok érhetők el magyar nyelven.

Ha azonban beszéltek idegen nyelveket, akkor több mint kétszáz egyetem anyagaiból válogathattok: 380 angol nyelvű, 125 francia, 34 német nyelvű kurzust látogathattok, de van több olasz, spanyol, holland, dán, svéd, finn nyelvű kurzus is a kínálatban.

Tudományterület szerint is szűrhettek - hasonlóan az általunk már korábban bemutatott Courserához. A tudományterületek közül a tudomány és technológia valamint a társadalomtudományoknál szerepel a legtöbb anyag, de természettudományi és művészeti területen is bőséges a választék. Tanulhattok például programozást, digitális marketinget, kulturális antropológiát, emberi jogokat, vagy akár statisztikát, de vannak tanulás-módszertani anyagok is. További online egyetemi kurzusokról pedig itt olvashattok. Ha pedig fizikailag is kimennétek, itt nézhettek körül, vagy pedig itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!