szerző:
Eduline

Nem lesz több gólyatábor az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, más formát találnak majd az elsőévesek beilleszkedésének elősegítésére - jelentette ki a kar dékánja, miután kiderült, hogy a 2013-as jogi kari gólyatáborban szexuálisan zaklathattak egy hallgatót. Az eduline olvasóit megosztotta a döntés: valóban úgy lehet megelőzni az ehhez hasonló eseteket, ha megszüntetik a gólyatáborokat? A kommentekből válogattunk, várjuk a ti véleményeteket is.

©

Igen, van egy bizonyos határ, amit a gólyatáborokban sem szabadna átlépni... lehet viccelni, de senkit ne lehessen megalázni!

2002-ben az ELTE TFK gólyatáborában vettem részt. Nagyon jól meg volt szervezve - nem voltak szívatások, és semmi sem volt kötelező. Nem volt semmi probléma - odafigyeltünk egymásra. 

Oké, a felelősöket elő kell venni, és kellenek a változtatások, de ne essünk át a ló túlsó oldalára! Ne csináljunk zárdát az egyetemből. Ha valakinek üszkös a lába, még nem kell megölni, csak a lábát kell levágni.

Amikor a kuplerájban
a rekamiét dobják ki...

Ezzel az erővel szüntessük meg a közterületeket, mert sok lányt erőszakoltak már meg közterületen.

Valahogy várható volt ez a radikális lépés a levél napvilágra kerülte és a HÖK tagjainak az esettel kapcsolatos eltussolása után..

A jogi kar gólyatáborában történt nemi erőszakról itt olvashattok, a következményekről pedig itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!