szerző:
Eduline

Lassan vége az érettséginek és a vizsgaidőszaknak, úgyhogy ideje beszerezni a fesztiválbérleteket és a felszereléseket. Mi ezeket a fesztiválokat ajánljuk.

Mindent visz: a Sziget

Az idén augusztus 11. és 18. között rendezik meg a Sziget Fesztivált. A hétnapos bérlet 68 ezer forint, az ötnapos 59 ezer forint, és a napijegy is 15 ezer forintba kerül. A fellépők közt ott lesz Skrillex, Deadmau5, a Queens of the Stone Age, a Placebo, Lily Allen, a Black Sun Empire, a Prodigy - meg sem próbáljuk felsorolni, itt megnézhetitek.

Itt egy kis ízelítő a tavalyi Szigetről:

Strand és B.my.Lake

Zamárdiban nem csak a Balaton Sound ideje alatt fesztiválozhattok (a Sound 44 ezer forintos bérletei már el is fogytak). Az augusztus 20. és 23 közötti Strand Fesztiválra 16 ezer forint a bérlet, és 7500 forint a napijegy. Cserébe a line-upot főleg magyar fellépőkkel töltik fel, de lesz Dub FX, Papa Roach és Parov Stelar Band is.

Ha a Soundot nem Zamárdi, hanem az elektronikus zene miatt választanátok, akkor ugorjatok át Balatonvilágosra: itt augusztus 18. és 21. között tartják a B.my.Lake fesztivált, amely tavaly a legjobb új fesztivál díját nyerte el az European Festival Awards-on. A négynapos bérlet elővételben 25 ezer forint, a napijegy pedig 13 ezer forint. A négy nap alatt nyolcvannál is több elektronikus zenei fellépőt ígérnek.

Egyetemi vándorfesztivál

Az EFOTT-ot idén a Miskolci Egyetem rendezi, Miskolctapolcán, július 15. és 20. között. Június végéig 17 ezer forintért vehettek hetijegyet, utána 19 ezer forintba kerül. A hétvégi jegy elővételben 10 490 forint, a helyszínen 12 ezer forint, a napijegy pedig 6-7 ezer forint. A fesztivál kedden a Tankcsapda jubileumi nagykoncertjével indít, de fellép többek közt a 30Y, az Anna and the Barbies, a Mary PopKids, a Punnany Massif, az Ivan & the Parazol, a Kiscsillag és a Quimby is.

A Hegy' helyett

Bár a Hegyalja kifejezetten népszerű a diákok körében, idén más alternatíva után kell néznetek, a Hegy' ugyanis építkezési munkálatok miatt elmarad. Helyette menjetek el Székesfehérvárra a Fezenre, július 30. és augusztus 2. között. Június végéig 14 ezer forintért válthattok bérletet, a napijegy pedig 5 ezer forintba kerül.

VOLT

Két hét múlva kezdődik a VOLT Fesztivál, ahol rengeteg külföldi fellépőt nézhettek meg. A július 2-től 6-ig tartó fesztiválra négynapos bérletet válthattok 31 ezer forintért, ötnaposat 40 ezer forintért, a napijegy pedig 12 ezer forint. Az ötödik napon lép fel az Arctic Monkeys is, ha csak aznap mennétek, akkor 16 ezer forint a napijegy. A fellépők közt van az MGMT, a Morcheeba, a Bring Me the Horizon, Woodkid, a Thirty Seconds To Mars, a Noisia, a Skindred és persze a fesztiválozó magyar zenekarok.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. Arról, hogy hogyan lehet színházjegyet venni 400-500 forintért, itt találtok tippeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!