szerző:
Eduline

Már csak két-három hét, és kezdődik a regisztrációs hét az egyetemeken és főiskolákon - nagy összegben mernénk fogadni arra, hogy találkoztok majd egy-két fura figurával a koliban vagy a tanszéki folyosón. A BuzzFeed utánajárt, kik a legfurcsább csoporttársak. Ebből szemezgetünk.

A munkaalkoholista

Ti még azt sem tudjátok, merre kell keresni a tanszéket, ő már a könyvtárban ül, és a kurzusok leírásában talált szakirodalmat olvassa, és szorgalmasan jegyzetel. Beszélni ritkán halljátok, leggyakoribb mondata a könyvtárban: "ezt nem lehetne máshol csinálni?".

A partiarc

Nappal csak ritkán látni, mert ott van az összes egyetemi buliban, és már a második napon mindenkit ismer, aki számít. Előbb-utóbb buliszervező HÖK-ös lesz belőle.

A magányos

Vele nappal és éjszaka is nehéz összefutni, és akkor is egyedül ácsorog a tanulmányi osztály/tanszéki titkárság/előadó előtt. Egész egyszerűen nem szereti a társaságot, így aztán nem is próbál összebarátkozni a csoporttársaival.

A Facebook-függő

Mindent lefotóz, mindent felvesz, és persze mindent azonnal posztol. Nemcsak a Facebookot használja, hanem számtalan más közösségi oldalt. Olyat is, amiről még nem is hallottatok. Az első napon, délelőtt 10-kor már bejelöli az összes új csoporttársát.

A művész

Tévedtek, ha azt gondoljátok, hogy csak a bölcsészkaron lehet találni ilyen elsőévest. Ő a tarisznyás fajta, aki rögtön csatlakozik az egyetemi színházhoz, kritikákat ír az egyetemi újságba a legújabb kísérleti darabokról, és persze a helyi klubban pengeti a gitárját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!