szerző:
Eduline

Atomreaktor és botanikus kert a főváros kellős közepén, neobarokk díszudvar és egy csillagvizsgáló a múlt századból. Ki mondta, hogy unalmasak a magyarországi campusok?

A BME oktatóreaktora

Kevesen tudják, de a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem campusán van egy tanreaktor. Az 1971 óta működő reaktor természetesen teljesen biztonságos - és ami igazán jó hír, hogy látogatókat is fogadnak.

©
©

A Debreceni Egyetem díszudvara

Az egyetem ötszintes főépülete 1927 és 1932 között épült, neobarokk stílusban. Nehéz kiemelni, hogy melyik a legszebb része, de az épület előtti parkot és az egyetem belső, üvegtetős díszudvarát mindenképpen nézzétek meg.

©

Egyetemi botanikus kertek, arborétumok

A Budapesti Corvinus Egyetem budai campusához tartozik a Budai Arborétum, ahol még vannak olyan fák, amelyek törzsébe Budapest ostromakor fúródtak golyódarabok és repeszek. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez tartozó Füvészkertet pedig senkinek nem kell bemutatnunk.

©

Budai Arborétum
©

A győri egyetem csillagvizsgálója

Ha érdekel titeket a csillagászat, mindenképpen látogassátok meg a Széchenyi István Egyetem csillagvizsgálóját. A kupola érdekessége, hogy eredetileg nem az egyetem számára készítették, mai helyére csak 1990-ben emelték. Négy dolog, amiért megéri egyetemre járni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!