szerző:
Eduline

Kollégiumba költöztök szeptember elején? Van néhány dolog, amit előbb-utóbb mindeki átél a közös fürdőszobák és konyhák, na meg a folyamatos zaj miatt. Mert csak egy kolis tudja...

...hogy minden kolis szekrényében lehet találni
legalább egy zacskó levesport

A közös kolis hűtőből előbb-utóbb minden eltűnik (még a dörgedelmes üzenetek és a névvel ellátott dobozok ellenére is), de az instant levesnek és/vagy a tésztalevesnek nem kell hűtő. Azt akár az íróasztal fiókjában is biztonsága lehet helyezni.

...a gumipapucs
alapfelszerelés

Az igazán felkészült kolis gumipapuccsal zuhanyzik, több guriga wc-papírt tart magánál.

©

...a zaj
relatív fogalom

200-300 ember közül legalább tíz mindig bulizós/zenehallgatós/vizsgaünneplős/veszekedős hangulatában van. Ha a tanuláshoz csendre van szükségetek, menjetek könyvtárba.

....van az a tipikus
koliszag

Akár új az épület, akár a hetvenes évekből megörökölt bútorok között tengetitek a mindennapokat. A koliszag állandó és nehezen meghatározható. Fő összetevője talán mégis a porból készült bolognai mindent átható szaga, a stikában elszívott cigik füstje és a szappanillat.

Öt dolog, amit minden elsőéves megtanul a gólyatáborban

Hamarosan indulnak az elsőévesek az első igazi (ráadásul napokig tartó) egyetemi-főiskolai buliba. Néhány dologra pedig garantáltan ráébrednek majd a gólyatáborban. 1. Ráébredtek, hogy igenis képesek vagytok három-négy napig folyamatosan bulizni (és aztán ugyanennyi ideig kipihenni a gólyatábort) 2.