szerző:
Eduline

Január elseje óta 30 nagycsaládos nő tartozása szűnt meg, mindannyian a szabad felhasználású diákhitel1-et vették igénybe.

©

Ezt közölte a Diákhitel Központ (DK) a 24.hu-val, amely emlékeztet arra, hogy Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára tavaly októberben arról beszélt a köztévében, hogy a háromgyermekes nők könnyítése mellett az első gyermek születésénél három évre felfüggesztik a törlesztést, a második gyereknél pedig emellett a tartozás felét is elengedik, az intézkedések pedig akár százezer embert is érinthetnek.

A Diákhitel Központ közlése szerint a törlesztési kötelezettség szüneteltetésében 2018-ban összesen 6 282 diákhitel1-es és 119 diákhitel2-es ügyfél részesült.

Itt vannak a részletek a diákhitel elengedéséről: ők szabadulhatnak meg a tartozástól

A két gyermeket vállaló nők diákhitelének felét, a háromgyermekes nők diákhitel-tartozását pedig teljesen elengedik 2018. január 1-től, de nem ez az egyetlen változás. Kedden megjelent a Magyar Közlönyben a határozat, amely szerint a diákhitellel rendelkező nők esetében 2018.