szerző:
Eduline

A fáklyás felvonulás kedden lesz a Budapesti Corvinus Egyetem előtt.

©

Fáklyás felvonulást szervez a Lehet más a jövő keddre a Budapesti Corvinus Egyetem elé. Ezzel tiltakoznak az állami férőhelyek megszüntetése ellen - írják a Facebook-eseményükben.

A gyülekező az egyetem 'C' épülete előtt lesz hét óráig, ezt követően indul a felvonlás az 'E' épülete elé.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Corvinus Egyetemet 2019-től egy állami alapítású közhasznú alapítvány működteti tovább, 2020-ban már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a jelentkezőknek. Az állami ösztöndíjas képzés helyett ugyan létrehoznak egy Corvinus-ösztöndíjat, ám a cél az, hogy a fizetős hallgatók nagyobb arányban, legalább 60 százalékban legyenek jelen az egyetemen.

Itt a feketeleves: minden harmadik hallgató kiszorulhat a felsőoktatásból?

Minden harmadik fiatal kiszorulhat a felsőoktatásból az oktatáskutató szerint, ha valóban a Budapesti Corvinus Egyetem mintájára alakítanák át a felsőoktatást. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Palkovics László innovációs miniszter szombaton a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tisztújító közgyűlésén azt mondta: azt szeretnék, ha a magyar egyetemek ugyanolyan feltételek mellett tudnának működni, mint más országok egyetemei vagy egy magyarországi magánegyetem, és nem terhelnék az intézményeket feleslegesen olyan ügyek, ami ebbe a struktúrába nem fér bele.