szerző:
Eduline

Itt a nyár, kezdődnek a táborok, a bulik és a fesztiválok, így összegyűjtöttünk három olyan alkalmazást, amivel könnyen tehettek a biztonságotokért.

Unicef: HelpApp

Az Unicef HelpAPP nevű gyerekvédelmi alkalmazását minden diáknak érdemes letöltenie. Az app kezdőoldalán könnyen eléritek a legfontosabb telefonszámokat (két általatok választott számot, illetve a 112-es európai segélyhívószámot) és a Kék-Vonal alapítvány segélyvonalát is. Emellett gyors segítséget kaphattok a legkülönbözőbb problémáitokra: a "Megoldást keresek!" résznél kiválaszthatjátok, hogy ki és hogyan bántalmaz, ami alapján tippeket kaptok a megoldásra. Támadás, vagy egyéb vészhelyzet esetén pedig az applikáció elküldi a GPS-koordinátáitokat is az előre megadott e-mail címre vagy telefonszámra.

Watch Over Me

Az amerikai feljesztésű Watch Over Me alkalmazás akkor tesz jó szolgálatot, ha nem érzitek biztonságban magatokat, és szeretnétek, hogy valaki tudjon róla, ha esetleg nem értek időben haza egy buliról. A regisztráció után beállíthatjátok, meddig "vigyázzon rátok" az app - ezalatt feljegyzi a mobilotok GPS-koordinátáit, de ti magatok is hozzáadhattok képeket vagy szöveges jegyzeteket. Ha a beállított határidő előtt nem jelzitek az alkalmazásban, hogy már biztonságban vagytok, akkor automatikusan elküldi a koordinátáitokat és a jegyzeteiteket az előre beállított telefonszámra, például a szüleiteknek vagy a barátaitoknak. Ha váratlanul érne egy veszélyhelyzet, akkor a mobilotok megrázásával küldhettek segélyhívó üzenetet, és egyúttal a kamerát is bekapcsolhatjátok, hogy rögzítsétek, mi történik.

bSafe

Az előbbihez hasonló alkalmazás a bSafe. A "pánikgomb" megnyomásával SMS-ben elküldi a tartózkodási helyeteket a kiválasztott ismerősötöknek, sőt, videón is rögzíti, mi történik, és hívást is kezdeményez. A követés funkció egy buliból hazafelé tartva, vagy mondjuk egy esti futás alkalmával lehet hasznos, ezzel ugyanis az ismerősötök élőben követheti egy térképen, hol jártok épp. Ezen kívül álhívás funkciója is van, így például egy vakrandin beállíthatjátok, hogy hatvan perc múlva csörögjön a telefonotok, így ha kell, előállhattok valami kifogással és azonnal meglóghattok.

Így készülhettek a nyári szünetre

Nyaraljatok olcsóbban: az úticél kiválasztásától a szállásig

A 7 legidegesítőbb dolog, amit a nyári szünetben hallhattok

Itt vannak a 2015-ös árak: ezek a legolcsóbb és legdrágább strandok Budapesten

A vízpartra vágytok? Mutatunk pár ingyenes strandot

Meglepő házifeladat-listát kaptak nyárra a diákok

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!