szerző:
Eduline

Reneszánszukat élik a tévésorozatok: mi most olyanokat gyűjtöttünk össze nektek, amelyekben egyetemisták életét követhetitek nyomon.

Community (Balfékek, 2009-)

Miután kiderül, hogy valójában nincs is jogi diplomája, Jeff Wingert felfüggesztik a munkahelyén. Vissza kell ülnie az iskolapadba: beiratkozik a Greendale Community College-ba, ahol rögtön megtetszik neki aktivista osztálytársa. Jeff tanulócsoportot indít, hogy többet lehessen a lánnyal, pechére azonban az másokat is meghív. A poprajongó nerd Abedet, a vallásos egyedülálló anyát, Shirley-t, a stréber Annie-t, a gimis futballsztár Troyt, és az idősödő milliomost, Pierce-t.

IMDb-értékelés: 8,6

The Big Bang Theory (Agymenők, 2007-)

Bár a sorozat túlnyomó részt nem egyetemen játszódik, és a főszereplői is kinőtték már a hallgatói életet, mégis joggal kerül fel a listára. A kaliforniai Pasadénában élő négy tudós, Sheldon, Leonard, Howard és Rajesh nem egyetemi hallgatók, hanem a California Institute of Technology kutatói, a sitcom poénjainak fő forrása pedig a tudós kockák és a külvilág, többek közt a szomszédban élő pincérlány, Penny között lévő éles ellentét.

IMDb-értékelés: 8,5

3-South (2002-2003)

A két gyerekkori jó barát, Sanford and Del megérkezik a Barder College-ba, ahol - hozzájuk hasonlóan - mindenki kicsit buta és durva, a tanulás pedig a legkevésbé sem érdekli. Kivéve a fiúk szobatársát, az orvostanhallgató Joe-t, aki a kvóta miatt nem került be a Harvardra. A Family Guy alkotóitól.

IMDb-értékelés: 8,5

Sophomores (2010-)

Ez a sorozat teljesen kiforgatja az egyetemisták és a ''négy legjobb év'' körüli sztereotípiákat. Margeaux másodévesként érkezik a Bardell University-re, ahol öt teljesen különböző diáktársával keveredik kisebb-nagyobb zűrökbe: a sportoló Clive-val, a dizájnercuccokban nyomuló, de népszerűtlen Lizabeth-el, az egyetemet halasztgató, zenészkarrierről álmodó Luke-al, és Kylaval, akit sokkal jobban foglalkoztat a gyilkosság gondolata, mint a tanulás. Katasztrofális csoportmunkák, rivalizálás, átdrogozott esték, titkokkal teli campus.

IMDb-értékelés: 8,1

Fresh Meat (2011-)

A sorozat öt első- és egy felsőbbéves egyetemista élete körül forog, akik Manchesterben élnek egy közösen bérelt házban. A bizonytalan Oregon azon gondolkodik, miért ment tönkre a kapcsolata a tanárával, Vod nagykanállal habzsolja az életet, Josie és Kingsley ''se veled, se nélküled'' kapcsolatban vannak, JP próbál népszerűvé válni és csajozni, Howard pedig igazi különc. A hallgatói élet tipikus kérdései - mint a pénz, a jegyek, a verseny a szakmai gyakorlati helyekért, és persze a bulizás - is előkerülnek.

IMDb-értékelés: 8

Minden infó elsőéveseknek

Egyetemi kisokos gólyáknak: első rész, második rész.

A 2015/2016-os tanév legfontosabb dátumai.

10 kérdés és válasz a halgatói nyilatkozatról.

Ilyen ösztöndíjakra pályázhattok gólyaként.

Nem olcsó mulatság az egyetemi évkezdés.

Mennyibe kerülnek a kollégiumok?

Ennyiért bérelhettek lakást az egyetemvárosokban.

A legfontosabb kérdések és válaszok a diákhitelről.

Ilyen gólyatáboroknak bulizhattok.

Hét hiba, amelyet minden elsőéves elkövet.

Nem vettek fel? Így lehet szuper a következő évetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!