szerző:
Eduline

Bírságot kapott több diáktüntető, egyre több szülő menekítené gyerekeit az állami iskolákból, sokak szerint kezelhetetlenek a diákok - ezek voltak a hét oktatási hírei.

Bírságot kapott több diáktüntető

50 ezer forintra büntették a február 23-i diáktüntetés néhány résztvevőjét a KRESZ szabályainak megsértése miatt. A Diákvagyok Mozgalom tagjai úgy döntöttek, segíteni fognak a nehéz helyzetbe került résztvevőkön."Ennek érdekében egy pénzügyi alapot hozunk létre, amelyre várjuk mindenkinek a felajánlását, támogatását, aki segítene, és ezzel kiállna a szerintünk aránytalan rendőri fellépés során meghurcolt diákok mellett. Az ide befolyt pénzt a diákok bírságainak fedezésére fordítjuk" - írják. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Menekítenék az állami iskolákból gyermekeiket a szülők

A szülők 65 százaléka kimenekítené gyermekét az állami iskolákból, ha lenne rá lehetősége - derül ki a Szülői Hang Közösség online szülői konzultációjából, amelyben több mint 11 ezren vettek részt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

A tanulmányi ösztöndíj terhére emeli saját "fizetését" a HÖK a Semmelweis egyik karán

A tanulmányi ösztöndíj terhére emeli a közéleti ösztöndíjak összegét a Semmelweis Egyetem orvostudományi karának hallgatói önkormányzata. A dékán arra kérte a HÖK-ösöket, gondolják át a döntést. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így is lehet az érettségire gyakorolni: online kurzusokat ajánlunk

Érettségire készültök, de úgy érzitek, hogy szükségetek lenne plusz felkészülési lehetőségre? Új cikksorozatunkban az Eduline online tanfolyamokat kínáló oldaláról választottunk nektek kurzusokat. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

A magyarok 60 százaléka szerint kezelhetetlenek a diákok

Túlterheltek a gyerekek és a tanárok, az iskola nem készít fel az életre, a mai fiatalok pedig kezelhetetlenek – ez derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amelyet a Republikon Intézet készített a 24.hu megbízásából a magyar oktatás problémáiról. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ingyenes nyelvvizsga: itt találjátok a nyomtatványt a vizsgadíj visszaigényléséhez

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával. A formanyomtatványt innen tölthetitek le.