szerző:
Eduline

Megjelent a HVG 2018-as felsőoktatási rangsora, a portfólió feltöltési határidőre figyelmezteti a pedagógusokat az Oktatási Hivatal, újraindul a pilótaképzés - ezek voltak a hét hírei.

Itt a HVG 2018-as felsőoktatási rangsora: ezek a legjobb egyetemek és főiskolák

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát. A karok rangsorában is az ELTE szerezte meg az első helyet: a legjobb eredményt az egyetem bölcsészkara érte el. Ezen a héten jelenik meg a HVG Diploma 2018. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

"Mélyen megalázónak tartják ezt a procedúrát”

„A hivatásuk iránt elkötelezett, karizmatikus tanáregyéniségek mélyen megalázónak tartják ezt a procedúrát” – mondta a pedagógusminősítés rendszeréről Marton Lívia tankönyvszerző, angoltanár, aki az Eduline-nak adott interjúban arról is beszélt, mitől éreznék jól magukat a pedagógusok az iskolákban, és miért igaz a tanári portfóliókra, hogy „a papír mindent elbír”. Az interjút itt olvashatjátok el.

Nem csak az első nyelvvizsga díját kapjátok vissza

Fontos döntést jelentett be pénteken Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára: nem csak az első nyelvvizsga díját kaphatjátok vissza 2018-tól.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbelik

Véget ért az őszi emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Erre figyelmezteti a tanárokat az Oktatási Hivatal, több ezren kaptak e-mailt

A 2018-as minősítésre jelentkező pedagógusok nagy része még nem kezdte el a portfólió feltöltését, ezért az Oktatási Hivatal emlékeztető e-mailt küldött nekik. Sőt nemcsak nekik, hanem az érintett tanárok, tanítók igazgatójának is. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Középiskolai felvételi: fontos dokumentumot hoztak nyilvánosságra

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a központi írásbeli vizsgát szervező intézmények listáját, valamint a jelentkezési lapokat. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Húsz év után újraindul a pilótaképzés Magyarországon

Két évtized után újraindul a hazai pilótaképzés a 2018/2019-es tanévtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán - jelentette be az NKE Katonai Repülőintézet vezetője kedden Szolnokon, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A teljes cikket itt olvashatjátok el.