szerző:
Eduline

Kínos botrány miatt szűnik meg Nagy-Britannia második legnagyobb egyeteme, a University of Wales.

A University of Wales newporti tagintézménye a jövőben önállóan működik tovább
©

Kínos botrány miatt szűnik meg Nagy-Britannia második legnagyobb egyeteme, a University of Wales. A vád szerint az intézménybe járó amerikai diákok még a záróvizsga előtt hozzájutottak a tesztkérdésekhez, így nagy arányban értek el jó eredményt. A jeles diploma egyenes utat jelentett a mesterkurzusokra, ezzel vízumot is kaptak az Egyesült Királyságba – így mentesültek a hosszadalmas eljárás alól.

Az egyetem világszerte 130 intézménnyel állt kapcsolatban, a vizsgálatok azonban komoly hiányosságokat tártak fel az együttműködésben: Bangkokban például évekig illegálisan működött az egyik tagintézmény.

A rektor, Hugh Thomas már beadta felmondását. A változás a diákok többségét nem érinti, mivel a 120 éves múlttal rendelkező egyetem tagintézményei nem szűnnek meg. Két intézmény, a Newport és a Glyndwr önállóan működik tovább, míg a Swansea Metropolitan egybeolvad a Trinity St David egyetemmel. Bezárják a legkisebb brit iskolát, ahol mindössze ketten tanulnak - összefoglalónkat itt olvashatod el.