szerző:
Eduline

Ami a magyar állam számára bonyolult folyamat, azt az informatikusok megoldották.

A miniszterelnök ígéretét igyekszik teljesíteni karácsonyig minden magyar közhivatalnok - szóltak a hírek a napokban. Egy hete bajlódik a kormány, hogy miként lehetne költséghatékonyan eljuttatni minden nyugdíjasnak a magyar adófizetők pénzéből fedezett 10.000 forintos Erzsébet-utalvány ajándékokat, ám aligha lehet megúszni a Posta segítsége nélkül - ezen dolgoznak szakembereik.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karának Mérnök informatikus szakán a Programozás I. nevű tárgy második zh-jában elémennek a probléának, feladatban kapták meg a hallgatók, hogy 120 perc alatt dolgozzák ki a kézbesítések ideális rendjét - tudta meg a 444.

©
©

Nem ez volt az első furcsa dolgozat az egyetemen, korábban egy elsőre előítéletes dolgozat keltette fel a figyelmet, ahol végül kiderült, hogy a helyes megoldás az emberileg legkorrektebb válasz:

Furcsa feladatot kaptak az Óbudai Egyetem hallgatói

Pusztán nevek alapján kellett beosztás találniuk az állásra jelentkezőknek. A nevek között volt Kolompár Szamanta és Patrióta Ábel Káin is. Te hogyan oldanád meg? A közgazdász képzés szervezetfejlesztési kurzusán egy feladatban a megadott nevek alapján kellett pozíciót adni a munkára jelentkezőknek, milvel "a beadott pályázatok ugyanis elkeveredtek, viszont a feladat megoldójának képzeletbeli főnöke kirúgással fenyeget, ha nem kap azonnali választ" - szúrta ki a hvg.hu .