szerző:
Eduline

"Szénszünetet" tartott több felsőoktatási intézmény az Educatio-kiállításon, az egyetemek és főiskolák standjai húsz...

©

"Szénszünetet" tartott több felsőoktatási intézmény az Educatio-kiállításon, az egyetemek és főiskolák standjai húsz percre bezártak - közölte az eduline-nal a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzata.

Kőmíves Péter Miklós, a HÖOK felügyelő bizottságának elnöke a kiállításon azt mondta: a felsőoktatást érintő elvonások miatt szakok szűnhetnek meg, és visszaeshet a képzések színvonala. Hozzátette: Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia elnöke szerint a 2013-as költségvetésben a felsőoktatás működtetésére tervezett összegből nem lehet fenntartani az intézményhálózatot és a képzéseket, az egyetemi és főiskolai finanszírozás hiánya a 26 milliárd forintot is meghaladja.

"Mindez azért is sajnálatos, mert Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője csütörtökön megállapodott a hallgatók képviselőivel, így a következő tanévben is minden szakon tanulhatnak állami ösztöndíjas finanszírozási formában a hallgatók" - olvasható a közleményben. Az Educatio-kiállításon a Hallgatói Hálózat is akciózott - összefoglalónkat itt olvashatjátok el.