szerző:
Eduline

Bécsi kampuszt alapít a CEU - közölte az intézmény hétfőn.

©

“Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített kampusz izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak. Várakozással tekintünk az együttműködésre Bécs városvezetésével és Ausztria kormányzatával, hogy a CEU bécsi kampusza valósággá válhasson” - idézi az egyetem közleménye Michael Ignatieffet, a CEU elnök-rektorát.

A rektor szerint amellett, hogy dogoznak a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonuk: "elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszútávú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján. Bízunk benne, hogy a magyar kormányzat minél hamarabb aláírja és ratifikálja ezt a megállapodást.”

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a kormány még nem írta alá a New York állammal kötendő megállapodást, amely biztosítja a CEU budapesti működését.

Michael Häupl, Bécs polgármestere egyébként lelkes, szerinte az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége.

A lex CEU-ról szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

CEU-ügy: teljesítették a feltételt, elindult az első képzés az Egyesült Államokban

A CEU képzést indított New York-i partnerintézményében, a budapesti működését stabilizáló nemzetközi szerződést mégsem írja alá a magyar állam - írja a Népszava. Megkezdte napi működését az Egyesült Államokban a CEU - értesült a Népszava. A New York-i székhelyű Bard College-dzsal tavaly októberben kötött együttműködési megállapodást, így a CEU januárban el is indította első akkreditált, gazdasági tematikájú kurzusát a Bard campusán.