szerző:
Eduline

Negyven-ötven fiatal lett rosszul a Budapesti Corvinus Egyetem bükkszéki gólyatáborában, a diákokat hányással kezelték a helyszínre érkező orvosok - tudta meg a 24.hu.

©

Bozó Lászlóné, a tábor vezetője a 24.hu-nak azt mondta, szó sincs ételmérgezésről, két diák már betegen érkezett a táborba, ők adták tovább a vírust a többieknek. A helyszínen van a tisztiorvos és az ÁNTSZ is.

Győrffi Pál, az Országos Mentőszolgálatot szóvivője azt írta, hogy 13 fiatalt szállítottak ellátás után kórházba hányás, hasmenés tüneteivel. Arra a kérdésre, hogy mi okozta a rosszullétet, a kórházi vizsgálatok adhatnak választ.

Az egyetem kommunikációs osztálya a 24.hu-val azt közölte, a gólyatábort szervező diákszervezet vezetőinek 23-án este többen hasfájásra, hányásra panaszkodtak, így a szervezők kihívták a mentőket, de akkor a helyszínre kiérkező orvos még nem ítélte indokoltnak a kórházba szállítást.

"Mivel a tünetek többeknél nem enyhültek, 24-én reggel ismét helyszíni szakszerű orvosi vizsgálatban részesültek a diákok, akik közül 12 főt elővigyázatosságból – kiszáradás megelőzése érdekében – kórházba szállítottak, a többiek saját felelősségre hazamentek. A szervezők és kiérkező hatóságok a polgármesteri hivatallal és a tábor üzemeltetőjével együtt vizsgálják a rosszullétek lehetséges okait" - írták a 24.hu-nak, hozzátéve, hogy a jelenlegi információk szerint az ételmérgezés nagy valószínűséggel kizárható, mivel nem mindenki ugyanabból a forrásból származó ételt fogyasztotta.

A gólyatábor a tervezettnél egy nappal előbb véget ért.

Itt buliznak a budapesti elsőévesek: gólyatáborok időpontjai és helyszínei

A nyár utolsó hónapja a pótfelvételi mellett a gólyatáboroké. Lássuk, hogy egyes fővárosi egyetemek hol tartják gólyatáboraikat. Korábban már írtunk arról, hogy különböző vidéki egyetemek hol tartják a gólyatáboraikat, most pedig következik néhány fővárosi egyetem: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem gólyatáborai karonként rendeződnek: a Bölcsészettudományi Kar, a Gyógypedagógiai gar és a Gazdálkodástudományi Intézet együtt tart tábort szeptember 5-8 között Zánkán.