szerző:
Eduline

Mutatunk három tippet, ami segít abban, hogy ne érjen kudarc már a főiskola, egyetem elején.

Sokak számára decemberben kezdődik az első vizsgaidőszak, és ekkor jönnek rá, igaz, amit a tanárok az érettségi előtt mondogattak: az egyetemen egyetlen vizsga előtt sokkal többet kell majd tanulnotok. Mutatunk néhány hasznos technikát, hogy ne kudarcokkal telve kezdjétek a második félévet.

Szakemberek által igazolt módszer a zenére tanulás. Ha egy zenéhez tudtok társítani bizonyos információkat, akkor később pusztán az adott dallam felidézésével a tanult adatok is előjönnek az agy mélyéről. Ráadásul állítólag annyira hosszú távú a hatás, hogy még évekkel később is felidézhetők a tanultak.

Mindenkinek van olyan napja, hogy képtelen odafigyelni a tanulásra. Márpedig ha gondosan kiszámoltátok, melyik vizsgára hány napot szánhattok, nem fér bele a csúszás. Ha jegyzeteltek a könyből, az segíthet a koncentrálásban, ugyanis írás közben sokkal jobban oda kell figyelni az információkra.

Ha idegen, vagy eddig nem hallott szavakat akartok az agyatokba vésni, akkor valamihez társítani kell. Lehet, hogy az adott szó hasonlóan hangzik, mint valami más, amit ismersz, és talán még vicces is. Esetleg rímel valamire, így pedig kis versikét tudsz faragni, amit biztosan könnyebben megjegyzel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!