szerző:
MTI

A Semmelweis Egyetem (SE) oktatási rektorhelyettese szerint az intézmény jó nemzetközi kapcsolatai is hozzájárultak ahhoz, hogy négy helyet javítva a 61. lett az SE a feltörekvő országok egyetemeinek rangsorában.

©

Hermann Péter az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában úgy vélekedett, az is nagy eredmény lett volna, ha megtartják a korábbi helyezést, mert a felmérésben az eddigi pontszámokat újrasúlyozták.

Ismertetése szerint öt területet vizsgáltak: az oktatást, a kutatást, a publikációkra való hivatkozást, az iparági kapcsolatokat és a nemzetközi perspektívákat. Ezek közül idén csökkentették a publikációkra való hivatkozás súlyát, és megemelték az iparral, illetve a nemzetköziséggel összefüggő mutatók súlyát. Ez utóbbiban a Semmelweis Egyetem nagyon erős - mondta Hermann Péter, hozzátéve, hogy az iparági területen pedig a kínai egyetemek jeleskednek.

Újabb felsőoktatási rangsor: hét magyar egyetem került a legjobbak közé

Hét magyar egyetem került be a feltörekvő országokat vizsgáló egyik egyetemi rangsorba, a Semmelweis Egyetem (SE) a 61., a legjobb magyar vidéki egyetemként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedig a 127. helyen. A Times Higher Education egyik rangsorában, amely ötven ország felsőoktatási intézményeit vetette össze, a Semmelweis Egyetem négy helyet javított tavalyhoz képest - tudatta az SE csütörtökön.