szerző:
Eduline

Rogán Antal szerint bármely diák bátran aláírhatja a hallgatói szerződést, amelynek tartalmáról lehet tárgyalni, a...

Hallgatói tüntetés 2012 februárjában. Rogán Antal szerint bárki bátran aláírhatja a hallgatói szerződést
©

Rogán Antal szerint bármely diák bátran aláírhatja a hallgatói szerződést, amelynek tartalmáról lehet tárgyalni, a tényéről azonban felesleges. A Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre arról beszélt, hogy a felvételiző diákoknak mérlegelniük kell a felsőoktatási tanulmányaik finanszírozásának kérdését. Nyilvánvalónak nevezte, hogy ha valaki nagyobb szabadságot akar magának, akkor nem választja a hallgatói szerződést, mert azzal kötelezettségek is együtt járnak. A hallgatói szerződésről itt olvashatjátok legfrissebb cikkeinket, a szerződés mintáját pedig itt nézhetitek meg.

Rogán Antal szerint egyébként bárki bátran aláírhatja a szerződést, ezt ő maga is vállalná. Hangsúlyozta, hogy a hallgatói szerződés nem röghöz kötést jelent, azt "a jobbágyság idején használták". Arról van szó - magyarázta -, hogy ha egy diák tanulmányait teljes egészében az adófizetők pénzéből állják, akkor az egyetem vagy a főiskola befejezése után egy ideig mindenképpen Magyarországon dolgozzon.

A kormány álláspontja az ügyben az, hogy a hallgatói szerződés tartalmáról bármikor hajlandó tárgyalni, a tényéről azonban felesleges - jegyezte meg a frakcióvezető.