szerző:
Eduline

A kitűnő tanulóként felvettek aránya csökkent.

©

Az idei évben 424 ezer jelentkező számára ajánlottak helyet a brit egyetemek ami rekordnak számít - írja a BBC. Az "angol Felviként" ismert UCAS 3 százalékos emelkedést mért a tavalyihoz képest.

A csúcsdöntés azonban a kitűnő (A-level) diákok részarányának csökkenésével is járt, idén a felvettek 25,8 százaléka volt ilyen, ami 0,1 százalékos csökkenés. Az A-level tanulóknál ráadásul a felvételi arány nem változott, továbbra is 98,1 százalékukat felveszik, ha jelentkeznek.

Az egyetemek szerint idén a kínálatuk meghaladja a keresletet, ez komoly versenyt hozhat a legjobb tanulókért. Idén is megmutatkozott a 18 éven aluliak számának csökkenése, ám az egyetemek felvételi keretszámainak eltörlése ösztönzőleg hatott a jelentkezőkre és az intézényekre is.

Mennek a britek, mennek a britek! - Viszlát angliai felsőoktatás?

Sokak meglepetésére a brit választók úgy döntöttek, hogy elhagynák az Európai Uniót. Ez számos gazdasági hatása mellett a szigetországban élő fiatalokat kiemelten érinti, valamint azokat, akik ott tervezték továbbtanulásukat. Könnyen búcsút mondhatunk az Erasmusnak is. Sok magyar fiatalnak fájdul meg a szíve a britek népszavazása (Brexit) hallatán: a csütörtöki népszavazáson a szavazatok legnagyobb részét a kilépés mellett adták le a britek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!