szerző:
MTI

Önálló karként, veszprémi székhellyel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez csatlakozna a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara - közölte a két intézmény kedden.

©

A közös közleményében úgy fogalmaztak: a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara közt több mint tízéves az együttműködés.

A két kar alapítása és fejlesztése párhuzamosan folyt, "a hasonló profil és az azonos alapelvek szoros szakmai és személyi együttműködést eredményeztek".

"Az eddig párhuzamosan fejlesztett két kar nemzetközi szintű elismertetéséhez, valamint hosszú távú fenntarthatóságához azonban ma már nem elegendő a kialakult intézményközi szakmai együttműködés. A további sikeres kari működés iránt támasztott jogos elvárások természetszerűleg vezettek az egy intézményben végzett koncentrált szakmai munkavégzés előnyeinek és további szerves fejlődési lehetőségeinek végiggondolásához” – írták közleményükben.

Veszprém polgármestere, Porga Gyula (Fidesz-KDNP) kedd délelőtt sajtótájékoztatón kijelentette: megdöbbentette a kar leválási szándéka. Közölte: levélben fordul a Pannon Egyetem szenátusához, azt kérve, akadályozzák meg az elképzelés megvalósulását, az emberi erőforrások miniszterétől pedig azt kéri, hogy ne támogassa ezt a tervet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!