szerző:
Eduline

Volt már szerencsétek a trehányhoz, az éjjeli bagolyhoz vagy a testével állandóan elégedetlenkedőhöz? Összegyűjtöttük a leggyakoribb „szobatárs típusokat”, amelyek közül eggyel már biztosan találkoztatok, ha éltetek kollégiumban.

©

Éjjeli bagoly

Képtelen időben elaludni, és ha már ébren van, akkor legyen olyan is, aki szórakoztatja. Így megállás nélkül meséli történeteit, ami miatt a többieket sem hagyja aludni. Belőlük lesz nagy eséllyel a „szundibajnok”, aki reggel képes akár hatszor is kinyomni ébresztőjét.

Koránkelő

A „szundibajnok” szöges ellentéte, aki már jóval az előtt talpon van, hogy megszólalna az ébresztője. Aktívan tevékenykedik a szobában: ki-be járkál, tusol, szendvicset csinál, serényen készülődik, és a vekker helyett általában ő ébreszti a többieket is.

Trehány

Minden cucca szanaszét hever, a szobában teljes káosz uralkodik miatta. Ennél már csak az idegesítőbb, hogy helyfoglalása miatt a te dolgaid már alig férnek el. Takarítani nem szeret és nem is szokott, akkor viszont nagyon tud sopánkodni, ha valaki elteszi helyette a dolgait.

„Testparás”

Ezzel a típussal leggyakrabban lányoknál találkozhatunk. A „testparás” egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy elégedetlenségét fejezze ki egyes testrészeivel kapcsolatban, és egy egész kórus kell, hogy meggyőzze: nem hízott, nem túl vastagok a combjai, vagy nem lapos a haja.

Zenegép

Képes éjt nappallá téve saját zenéjét bömböltetni, és az sem érdekli, hogy a többieket ezzel az őrületbe kergeti. A lényeg, hogy a bulihangulat meglegyen, és ő jól érezze magát. Ha ez nem lenne elég, általában neki van a legrosszabb zenei ízlése, így mindenki menekül a közeléből. A többi típusról itt olvashattok.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, a 200 forintos pizzázókról itt találjátok cikkeinket. Budapest legjobb levesező helyeiről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!