szerző:
Eduline

Sztrájkolnak a világ egyik legjobb és leggazdagabb egyetemének alkalmazottai, mert ők nemigen érzik, hogy a világ egyik leggazdagabb intézményének dolgoznak.

©

Évi 35 milliárdos bevételével az Egyesült Államok legvagyonosabb egyetemének számít a Harvard, egy alkalmazottai most mégis tiltakoznak a megalázóan alacsony bérük, és a drága egészségbiztosításuk miatt.

Rosa Ines Rivera, az egyetem étkezdéjének egyik alkalmazottjai a New York Times véleményrovatában írja le, mennyire nehezen tud megélni az egyre magasabb társadalombiztosítási díjak és a megalázóan kevés fizetés mellett.

A konyhai alkalmazott szerint felháborító, hogy évi több mint 4000 dollárt kér tőlük az egyetem az egészségbiztosításukért. Közben Rivera 31 ezer dollárt keres, ami heti 430-480 dollárnak felel meg. A havi lakbér pedig több mint 1000 dollárját emésztette fel, így két gyerekével nemrég vissza kellett költöznie anyja házába.

A dolgozók a lehetetlen egészségügyi biztosítási feltételek és a megalázónak tartott fizetés miatt majd három hete sztrájkolnak. A dolgozók harcát sok egyetemista is támogatja. Egy tegnapi hír szerint azonban már közel a megegyezés.