szerző:
Eduline

Ahogy Nyugat-Európában egyre több diplomás hagyja el az egyetemeket, a verseny a felsőfokú végzettséget igénylő álláshelyekért egyre fokozódik. Az önéletrajzokban így kap egyre fontosabb szerepet a mindig a lap aljára hagyott "szabadidős tevékenységek" rovat.

©
Madeleine Young a University of Cambridge-en végzett, állását ugyanakkor nem annak köszönhette, hogy a világ egyik legjobb egyetemén szerzett papírt. A fiatal nő ugyanis egy kitűnő blogot és egy Youtube-csatornát is működtetett, ez pedig kiemelte őt a többi pályázó közül.

A reklámügynökségnél komolyan számított, hogy valaki mennyire kezdeményező. Egy srác például azért kapott állást, mert saját bulikat szervezett, amikhez maga gyártotta a reklámagyagot – számolt be Young a Guardien-nek.

Zachary Whyte jogot végzett – ahogy minden évben sokan mások is. A többiek közül őt az emelte ki az állásinterjún, hogy korábban gyakornoknak állt, és az egyetem jogi vitakörének is tagja volt.

A University of Northampton karrierirodájának szóvivője szerint is fontos, hogy lássa a munkaadó a jelentkezőn a motiváltságot és a kezdeményezőkészséget.