szerző:
Eduline

Három muszlim hallgatót ölt meg egy férfi kedd este az Észak-Karolinai Egyetem egyik campusán. Az indíték valószínűleg vallásellenesség volt, az elkövető feladta magát - írja a Vice News.

Az Észak-Karolinai Egyetem
©

Három muszlim, arab származású diákot ölt meg egy 46 éves férfi az Észak-Karolinai Egyetem (University of North Carolina) Chapel Hillben található campusán található apartmanjukban.

Egyikük, Deah Shaddy Barakat egy 23 éves fogorvoshallgató volt, aki szíriai menekültek fogászati kezelésének finanszírozására próbált pénzt szerezni. Felesége, a 21 éves Yusor Mohammad a következő tanévben kezdte volna el a fogorvosképzést, húga, Razan Mohammad Abu-Salha, aki 19 éves volt, szintén az egyetemen tanult - írja a Vice News.

A gyilkosság kedd este történt, az elkövető, Craig Hicks azóta feladta magát a rendőrségen. A motiváció valószínűleg vallásellenesség volt, amelyet Hicks egy - a nevét viselő - Facebook-oldalon is hirdethetett- a rendőrség azonban még nem erősítette meg, hogy ő kezelte a felületet.

Az oldalon több vallásellenes, illetve kifejezetten a muszlimokra utaló poszt is van, sőt, fegyverről is találhatóak képek. Az amerikai és az angol közösségi médiában #ChapelHillShooting címkével sokan szóvá tették, hogy a média nem tudósított az esetről - szerintük az áldozatok vallása miatt. Egyáltalán nem ritka a szexuális zaklatás az egyetemeken: erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!