szerző:
Eduline

Múlt héten mindössze hat hónapos börtönbüntetésre ítélték a University of Stanford egykori diákját, aki egy egyetemi bulin megerőszakolt egy magatehetetlen lányt. A lány nagyon durva levelet tett közzé az ítélet után, amit már milliók olvastak.

©

Az eset még 2015 elején történt, az akkor 22 éves áldozat a húgát kísérte el egy buliba a Stanford University Palo Alto-i campusára. Brock Allen Turner egy épület mögött erőszakolta meg a lányt, és egy arra bringázó egyetemista buktatta le.

A bírósági ítélet óriási felháborodást keltett az Egyesült Államokban, mivel a tettéért Turner akár 14 évet is kaphatott volna. A bírósági indoklás még felháborítóbb: a kitűnő egyetemi úszó életére túl nagy hatást gyakorolna egy szigorúbb büntetés a bíró szerint. Turner végig csak azzal tudott védekezni, hogy ő is, és a lány is ittas volt.

Az ítélethirdetés után az áldozat a Buzzfeednek írt egy elég hosszú és részletes levelet arról, min ment keresztül. Az írást milliók olvasták azóta a hétvégi közzététel óta. A levélben részletesen leírja, mire emlékszik abból a bizonyos napból, és hogyan érezte magát, miután magához tért egy kórházban.

A levelet itt tudjátok elolvasni.