szerző:
Eduline

Bár az egyetemi bulikon való sörözés, koktélozás és füvezés nem élethosszig tartó probléma, az új egészségügyi...

Bár az egyetemi bulikon való sörözés, koktélozás és füvezés nem élethosszig tartó probléma, az új egészségügyi irányelvek alapján több százezer hallgatót az „alkoholista” kategóriába sorolhatnak – számolt be a The New York Times Healthland nevű egészségügyi portálja.

Eddig az alkalmi fogyasztókat nem nevezték függőknek, most ez megváltozik. Egy új pszichológiai tankönyv az eddiginél jóval szigorúbban határozza meg az alkoholizmus fogalmát. Ez alapján lényegében mindenki megkapja ezt a címkét, aki alkoholt fogyaszt, ugyanakkor megkülönböztetik majd a függőség enyhe, mérsékelt és súlyos fokozatát.

Az új rendszer miatt a statisztikák jelentősen leromlanak majd, vagyis az egyetemisták és főiskolások legalább negyven százalékát – ők azok, akik eljárnak a hallgatóknak szervezett bulikra, és ott megisznak egy-két sört vagy koktélt – alkoholistának lehet majd tekinteni.

„A szigorúbb rendszernek köszönhetően a bajba került diákok hamarabb segítséghez juthatnak, és nem jutnak el addig a pontig, amikor már csak a májátültetés lehet a megoldás” – érvelt Charles P. O’Brian, az új kézikönyv egyik szerzője. Életveszélyes trend terjed – a binge drinkingről itt olvashatsz bővebben.