szerző:
Eduline

Szívesen tanulnátok külföldön, vagy legalább pár hetet valamelyik külföldi egyetem campusán töltenétek? Ma olyan ösztöndíjakat ajánlunk nektek, amelyekkel megvalósíthatjátok terveiteket.

Indiai ösztöndíj egyetemistáknak és kutatóknak

Indiai alap-, mester- és doktori képzésekre, illetve posztdoktori tanulmányokra jelentkezhettek, a határidő március 3. Magyarországról két hallgató utazhat ki, alapfeltétel az angol nyelv ismerete.

Milyen támogatást kapnak a nyertesek? 

Az ösztöndíj fedezi a tandíjat és az összes kötelező egyetemi költséget, emellett tartalmaz lakhatási támogatást (havonta 19-21 ezer forint), zsebpénzt (havonta 23-32 ezer forint), az eseti kiadásokra is biztosít forrást (21-67 ezer forint), és a szakdolgozat vagy a disszertáció megírását is támogatják anyagilag (30-43 ezer forint). Az ösztöndíj végső összege természetesen a képzés szintjétől és az adott szaktól is függ.

Némi önállóságra lesz szükségetek a pályázati anyag összeállításakor: három felsőoktatási intézményt és képzést kell megadnotok a következő listáról. Választék van bőven, összesen 146 egyetem közül választhattok, ezért némi időt érdemes a böngészésre szánni.

©

Ha doktori vagy posztdoktori képzésre jelentkeztek, a kutatási területetekről is kell egy leírást csatolnotok, művészeti képzés esetén pedig egy videó- vagy hangfelvételt. A jelentkezéshez, amelyet két példányban kell benyújtani az indiai nagykövetségen, csatolnotok kell egy igazolást az egészségügyi alkalmasságról is. A részleteket itt találjátok.

Campus Hungary-ösztöndíjak

A Campus Hungary-ösztöndíjakkal egy-huszonnyolc napos tanulmányutakon vehettek részt, bármely olyan külföldi intézménybe ellátogathattok, amelyet a saját - itthoni - egyetemetek vagy főiskolátok jóváhagyott.

Milyen támogatást kapnak a nyertesek? 

A kiválasztott ország megélhetési rátáitól, valamint a tanulmányút hosszától függően a nyertes pályázó 46 000-316 250 Ft ösztöndíjat kap.

A nyolcadik alkalommal, egyben utoljára meghirdetett felhívásra 1983 pályázat érkezett a magyarországi konvergenciarégiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatóitól és munkatársaitól. "A 2014. december 15. és 2015. január 30. között beadott Campus Hungary-ösztöndíjpályázatok bírálati eredményeiről mindenki számára legkésőbb 2015. március 13-án, péntekig tájékoztatást küldünk" - olvasható a Campus Hungary oldalán.

Kanadai ösztöndíj PhD-hallgatóknak

A kanadai Alberta Egyetem magyar PhD-hallgatóknak hirdet kutatói ösztöndíjat a következő tanévre - aki sikeresen pályázik, az intézmény Wirth Institute for Austrian and Central European Studies intézeténél dolgozhat doktori disszertációján.

Milyen támogatást kapnak a nyertesek? 

Az ösztöndíj teljes összege 26 400 kanadai dollár (vagyis körülbelül 5,6 millió forint) - ezt az összeget havi részletekben kapjátok meg.

Az ösztöndíjat bölcsészet-, társadalomtudományi vagy művészeti szakos PhD-hallgatók kaphatják meg, több képzést kiemelten kezelnek: elsősorban a klasszika filológia, távol-keleti tanulmányok, nyelvészet, anglisztika vagy más modern nyelvek, történelem, művészet és design, filmművészet, zene, pszichológia, közgazdaságtan, politológia, kulturális tanulmányok, filozófia, antropológia, szociológia és gender studies területéről várnak jelentkezőket.

Jelentkezni rövid, angol nyelvű kutatási tervvel, szakmai önéletrajzzal és legalább két ajánlással érdemes, a pályázatok benyújtásának határideje 2015. április 2. A részletekért kattintsatok ide.

Nyári iskola New Yorkban

A United Nations Alliance of Civilizations és az EF Education First az idén is megrendezi az UNAOC-EF Summer Schoolt - a résztvevők többek között a diszkrimináció megszüntetéséről, a globális békéről és a társadalmi egyenjogúságról tanulhatnak.

Milyen támogatást kapnak a nyertesek? 

A nyertes pályázók utazási és szálláköltségeit is fedezik, ahogy a hivatalos programokon az étkezésért sem kell fizetni, emellett - többek között - a vízum díját is a program állja.

A nyári iskolát június 13. és 20. között tartják New Yorkban, alapfeltétel az angolnyelv-tudás - összesen hetvenöt résztvevőt választanak ki a szervezők. További információt itt találtok, a jelentkezési határidő május 9.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!