szerző:
Eduline

Lassan kezdődnek a záróvizsgák, és ha ezen túl vagytok, itt a diplomaosztó és vele a kapunyitási pánik. Búcsúzzatok el a gyerekkorotoktól, a kollégiumi szobátoktól, és bizony jó eséllyel a barátaitok egy részétől is. A Buzzfeed gyűjtéséből szemezgettünk.

Kapunyitási pánik: tíz ok, amiért joggal rettegtek a diplomázástól
©

1. A diplomázás lényegében a felnőtté válásról szól, még akkor is, ha mindenki azt állítja, csak a diplomátok megszerzését ünneplitek meg. Integessetek a gyerekkorotoknak!

2. Ha vagytok olyan szerencsések, hogy találtatok magatoknak munkát, akkor bizony el kell fogadnotok, hogy soha többé nem lesz hosszú nyaratok, és a következő ötven évben majdnem minden nap kilenc előtt fogtok felkelni.

3. Nincs többé napközbeni szunyókálás a hátsó padban, a kilenctől ötig tartó munkanapotok nem foglalja magában azokat a jó kis filmnézős órákat és a kétszáz fős előadásokat, ahol senki nem figyel.

4. Ha már itt tartunk: a munkát egyáltalán nem olyan egyszerű csak úgy kihagyni, mint egy-egy előadást.

5. Még rosszabb, ha nincs munkátok, a diplomázással ugyanis hivatalosan is munkanélkülivé váltatok, és kezdődhet az álláskeresési hajsza.

6. Mostantól lemondhattok a szerdai bulizásról is, hiszen a 4. pont miatt egyszerűen nem praktikus.

7. Az elmúlt években hozzászoktatok, hogy karnyújtásra vannak a barátaitok, most pedig hirtelen mindenki szétszéled az ország - vagy a világ - különböző pontjaira.

8. Az elmúlt legalább tizenöt évben folyamatosan dolgozatokat és vizsgákat írtatok, aminek végre vége. Ez csodálatos, de mit kezdtek magatokkal ezután, és honnan tudjátok, hogy jól csináljátok-e?

9. Az életetek következő nagy mérföldköve az esküvőtök vagy a harmincadik születésnapotok. Persze megnyerhetitek az Oscart is, ki tudja.

10. Lehet, hogy vissza kell költöznötök a szüleitekhez, vagy legalábbis keresnetek kell egy "igazi" lakást - és talán olyanokkal kell összeköltöznötök, akik nem mennek haza a szünidőre.

+1. Mindezeken felül meg kell próbálnotok úgy átvenni a diplomátokat, hogy nem botlotok meg a pódium lépcsőjén. Sok sikert!

Íme, 10 gondolat, ami tuti minden végzős fejében megfordult már

Ezt a 10 mondatot most egy egyetemista sem szeretné hallani

Íme, a 10 legidegesítőbb dolog, amit egy friss diplomásnak mondhatsz

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!