szerző:
Eduline

Szívesen tanulnátok vagy kutatnátok Japánban? Ehhez ajánlunk ma ösztöndíjakat.

Tanároknak és japán szakos hallgatóknak

A japán nagykövetség kétféle ösztöndíjat írt ki. Azok a - nem végzős - japán szakos hallgatók pályázhatnak egyéves japán részképzésre, akiknek legalább két lezárt félévük van, illetve a hazaérkezés időpontjában még hallgatói jogviszonyban állnak majd. A nagykövetség tandíjmentességet, ösztöndíjat és repülőjegyet biztosít. A jelentkezési határidő február 23., további részleteket itt olvashattok.

©

A nagykövetség másik ösztöndíjával a legalább ötéves tanítási tapasztalattal rendelkező általános és középiskolai oktatók, illetve tanárképzésben dolgozók vehetnek részt egy másfél éves oktatási továbbképzésen: megismerik a japán oktatási rendszert, kreditszerzésre vagy posztgraduális oklevél megszerzésére viszont nincs lehetőség. Az ösztöndíj tandíjmentességet, támogatást és repülőjegyet foglal magába, a jelentkezési határidő szintén február 23. Bővebb információért kattintsatok ide.

Kutatóknak

A JSPS (Japas Society for the Promotion of Science) három rövid- és hosszútávú kutatói ösztöndíjat írt ki, egy-egy fő nyerhet el támogatást. Mindegyik ösztöndíjra pályázhatnak kutatók és posztdoktorok a bölcsészettudományi, társadalomtudományi és természettudományi területről.

A JSPS Postdoctoral Fellowship Program for Foreign Researchers elnevezésű, leghamarabb augusztus 1-jén induló, 12-24 hónapos időtartamú ösztöndíjra április 15-ig jelentkezhettek, részleteket itt találtok. A JSPS Invitation Fellowship and a Postdoctoral Fellowship nevű, 2015. szeptember 1-től 2016. március 31-ig tartó időszakban szervezett rövid (14-60 napos) vagy hosszú (61 napos-10 hónapos) ösztöndíjakra május 14-ig pályázhattok, a részletekért kattintsatok ide.

Szintén kutatói ösztöndíjat írt ki a Matsumae International Foundation a mérnöki tudományok, az orvostudományok és a természettudományok területén dolgozó kutatóknak és PhD-fokozattal rendelkezőknek. A jelentkezést augusztus 31-ig kell benyújtanotok. További infókat itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!