szerző:
Eduline

A BGE hallgatóinak 50 ezer lájk is elég lett volna, hogy ne kelljen vizsgázniuk egyik tárgyukból.

A Budapesti Gazdasági Egyetem egyik pénzügy és számvitel szakos hallgatója csütörtökön 10 óra 20 perckor posztolt egy bejegyzést Facebookon. Ebben arra kérte ismerőseit, lájkolják a bejegyzését, ugyanis ha csoporttársaival eléri az 50 000-es határt, megajánlott jegyet kaphatnak marketingből, így egy vizsgával kevesebb teher nyomja majd a vállukat.

A bejegyzés futótűzként terjedt az interneten, nem sokkal pénteki cikkünk megjelenése után pedig tovább szárnyalt, így délutánra elérték az ötvenezres határt. A poszt hétfőn reggel 57 ezernél állt meg.

A rendkívül sikeresnek bizonyult aktivitás azonban még nem jelenti automatikusan a tárgy teljesítését. A kampányban részt vevő hallgatók a pozitív és negatív tapasztalataikról, a szakmai következtetéseikről esettanulmányt állítanak össze, amelyet prezentálnak is az adott kurzuson. A témáról készített tudományos dolgozattal a soron következő Tudományos Diákköri Konferencián is terveznek indulni, így használva fel a konkrét történetet egy tudományos munka alapjául.

Megint kihúzhatja a gyufát a BME: ezt adták fel egy zh-n

Ismét aktuálpolitikával dobtak fel egy BME-dolgozatot. Korábban már volt hasonló eset miatt botrány. Mutyipuszta és helikopterezés is szerepel a BME egyik zh-jának feladatában - szúrta ki a 444. A BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszékéről származik a belpolitikai utalásoktól hemzsegő feladat, amit a számítástudomány alapjai című tárgyból írtak a diákok.