szerző:
Eduline

Félreértették, így az eredeti úticéljától 2800 kilométerrel arrébb szállt le az orvostanhallgató gépe, amivel a külföldi ösztöndíjára indult.

©

Egy orvostanhallgató, Emmanuel Akomanyi Ghánából indult külföldi ösztöndíjprogramra Georgetownba, Guyana fővárosába, de csaknem 2800 kilométerrel arrébb, a brazil Goiania városában kötött ki - írja a CNN. A légitársaság feltehetően összekeverte Guyana és Goiania nevét. A hírcsatorna értesülései szerint a diák egy hetet töltött a brazil városban, ahol vadidegenek segítettek neki, mire végre kapott egy repülőjegyet az eredeti úticéljához.

Nem ez az első eset, hogy két hasonló nevű úticélt összekevernek a légitársaságoknál. 2013-ban egy brit nő a spanyolországi Granadát szerette volna meglátogatni, ehelyett átrepülte az Atlanti-óceánt és a Karib-térségben található szigeten, Grenadán találta magát. Ugyanabban az évben egy házaspár Los Angelesből tartott volna Dakarba, Szenegál fővárosába, de végül egy teljesen más kontinensen kötöttek ki, Banglades fővárosában, Dakkában. De összekeverték már a Costa Rica-i San Josét a Puerto Rico-i San Juannal, a kanadai és az ausztráliai Sydney-t, és a kaliforniai Oaklandet és az új-zélandi Aucklandet is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!