szerző:
Eduline

Fertőző agyhártyagyulladással került a Szent László Kórházba a Budapesti Corvinus Egyetem egyik külföldi hallgatója, a...

Fertőző agyhártyagyulladással került a Szent László Kórházba a Budapesti Corvinus Egyetem egyik külföldi hallgatója, a rektori hivatal körlevélben figyelmeztette az egyetemistákat, hogy ha szokatlan tüneteket észlelnek magukon, azonnal forduljanak orvoshoz - adta hírül az RTL Klub híradója.

A figyelmeztetés az egyetemi hírlevélbe is bekerült, az ÁNTSZ jelzése után negyedórával a hallgatók egy külön emailt is kaptak: ebben azokat a szemináriumokat és előadásokat is megtalálhatták, amelyeken a beteg egyetemista rész vett az elmúlt napokban.

A cserediák még szerdán lett rosszul, és bár még mindig kórházban ápolják, az RTL Klub információi szerint már jobban van. A fertőző agyhártyagyulladás súlyos esetben halált is okozhat, cseppfertőzéssel terjed - a tünetekről itt olvashattok.

A Corvinus rektori hivatalának levele
Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy egyetemünk egyik külföldi cserehallgatója - az ÁNTSZ információja szerint - fertőző agyhártyagyulladással kórházba került.
A hallgató a következő tárgyakat vette fel:
7PE20NDV73B - Cross Cultural Business Communication,
293NLNGV105B - Hungarian for Beginners I.,
MNYO01 - Hungarian Language and Culture - Buda Campus,
7SO30NCKC6B - Identities in European Context,
4VG32NAK16B - Introduction to the European Union,
293NPADV362B - Regional Geography and Economy of the European Countries,
293NSOCV456B - Social Change in the Era of Globalization,
TES_TESTNEV1 - Physical Education,
7SO30NDV47B - Wirtschaft und Gesellschaft.

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben egészségi állapotában változást, illetve szokatlan tüneteket észlel, azonnal forduljon orvoshoz: Szt. László Kórház, 1097 Budapest, Gyáli út 5-7., tel.: 06-1-455-8100.