szerző:
Eduline

Sok fontos határidő jön szeptemberben is, amelyekre oda kell figyelni, ha nem akartok lemaradni a fontos dolgokról. Ilyen például az őszi érettségi jelentkezési határideje, a diákhitel-igénylés utolsó napja, de a szociális támogatásokra is szeptemberben kell pályázni.

©

Őszi érettségi 2017

Az idei őszi érettségire a jelentkezési határidő 2017. szeptember 5. Az őszi írásbeli érettségi 2017. október 13-án kezdődik, és október 27-ig tart. Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgákat 2017. november 9. és 13. között, a középszintű szóbeliket november 20. és 24. között tartják. A hivatalos tájékoztatót itt találjátok. Az összes írásbeli vizsga itőpontját pedig itt találjátok:

Ezek a legfontosabb dátumok a 2017/2018-as tanévben: őszi érettségi

Mikor kezdődik, meddig tart a 2017-es őszi érettségi? Itt találjátok az írásbelik és a szóbelik időpontját. Ahogy arról korábban beszámoltunk, megjelent a 2017/2018-as tanév rendjéről szóló rendelet, benne a tanítási szünetek, az országos mérések és persze az érettségi vizsgák dátumaival. Az őszi írásbeli érettségi 2017.

Diákhitel-igénylés

Ebben a félévben a diákhitel 1 igénylési határideje: 2017. szeptember 15. A következő diákhitel-folyósítás időpontja pedig 2017. október 13., ha az utalás napja munkaszüneti napra esik, akkor az azt megelőző munkanapon folyósítják a hitelt. Az igénylésről bővebben itt olvashattok:

Lecsúszhattok a diákhitelről, ha ezeket a részleteket nem tudjátok

Szeretnétek diákhitel 1-et igényelni, de nem tudjátok, milyen iratokra lesz szükségetek, és milyen adatlapokat kell kitöltenétek? Segítünk. Meddig lehet diákhitel 1-et igényelni? Ha már a félév első utalásakor szeretnétek pénzt kapni, akkor legkésőbb szeptember 15-ig. A diákhitel 1 folyósításának első időpontja az őszi szemeszterben október 15-e (ha az utalás munkaszüneti napra esik, akkor az azt megelőző munkanapon folyósítanak).

c

Szociális ösztöndíj

Az egyetemek és főiskolák minden szemeszterben szociális támogatással segítik az anyagi problémákkal küzdő hallgatókat. Ha már minden dokumentumot összegyűjtöttetek, akkor hamarosan minden egyetemen pályázhattok is az ösztöndíjra. A pontos dátum intézményenként eltérő, ezt a saját egyetemeteken kell megkérdeznetek.

Ilyen ösztöndíjakra és támogatásra pályázhattok: infók a szociális támogatásról

Milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok elsőéves egyetemistaként? Cikksorozatunkban bemutatjuk a legfontosabb ösztöndíjakat. 1. rész: szociális ösztöndíj. Kinek jár? Mennyi jár? Közkedvelt nevén: szociális támogatás, vagyis szoctám. Az egyetemek és főiskolák minden szemeszterben szociális támogatással segítik az anyagi problémákkal küzdő hallgatókat.