szerző:
Eduline

Összeszedtük nektek a külföldi egyetemek legjobbjait Európában. Ha külföldön terveztek tanulni, akkor ezeken az egyetemeken érdemes körülnézni.

 

 

Ausztria:

A szomszédos országban még mindig a Bécsi Egyetem vezeti a rangsort. Ez az egyetem a legrégebbi és egyik legnagyobb intézmény a németnyelvterületen és Közép-Európában. Jelenleg több mint 90 000 diák jár az Univertity of Vinna valamelyik szakára. Több mint 56 alapképzés és 117 mesterképzés van az egyetemen.

Németország:

Németország legjobb egyteme a Technical University of Munich azaz a Müncheni Műszaki Egyetem. Az 1868-ban alapított intézménynek, am közel 32 000 hallgatója és több mint 9000 alkalmazottja van.

Olaszország:

Az olasz rangsort a Milánói Egyetem vezeti. Itt jelenleg 42 000 diák tanul. Politecnico di Milano Olaszorság legnagyobb műszaki és technikai egyteme.

Dánia:

Ebben az országban még mindig a Koppenhágai Egyetem vezeti a legjobb egytemek rangsorát. Ma az egyik legjobb északi egytemnek tartják.

Anglia:

A britt egytemek versenyét töretlenül a Cambridge és a Oxford vezeti, ide jelentkezik a legtöbb diák éves szinten és ezek az intézmények rendelkeznek a legmagasabb mutatókkal, a diplomások és az oktatók terén is.

Írország:

Írország vezető egyteme a Trinity College Dublin, The University of Dublin, egyben legrégebbi egyteme és európai viszonylatban is az egyik legrégebben alapított egyetem. Jelenleg 17 000 diák jár ide és közel 122 nemzetiségbő áll ezen diákok összetétele.