szerző:
Eduline

Már csak egy évetek van az egyetemből, főiskolából, ezért ezen a nyáron pihennétek, szórakoznátok? Adunk öt tippet hozzá.

Itt a nyári szünet
©

1. Legyetek spontának

Ne osszátok be hetekre előre az egész időtöket, hagyjatok helyet a spontán ötleteknek, meghívásoknak is. Élvezzétek, hogy soha nem tudjátok pontosan, mi történik holnap vagy a következő pillanatban. Néhány év múlva örültök majd, ha két héttel később sikerül egy olyan időpontot találni, amikor ti és a legjobb barátotok is ráér.

2. Menjetek a saját fejetek után

Fagyi hajnali kettőkor, mozi délben, spontán buli hajnalig? Azt csináljátok, amit szeretnétek, és akkor, amikor szeretnétek. Más szabály nem kell.

3. Nyaraljatok ''határozatlan ideig''

Nem kell hozzá más, csak egy hátizsák, egy adag bátorság, meg persze egy jóbarát. Kezdhetitek stoppolással, de úgy is, hogy a pályaudvaron ráböktök egy szimpatikus úticélra, vagy megveszitek a legolcsóbb vonatjegyet. Ezután már csak olcsó szállás kell, például egy hostelben, sátorban, vagy ház körüli kisegítésért cserébe. Ha úgy tetszik, maradjatok egy helyen, de akár egész Európát is beutazhatjátok. A lényeg, hogy ne legyen semmi, ami miatt haza kellene sietnetek. Tippjeinket az olcsó nyaraláshoz itt találjátok.

4. Önkénteskedjetek

Ha a szabadidőtökben másnak is segítenétek, biztos, hogy a közvetlen környezetetekben is találtok erre lehetőséget. Ha már dolgoztok, jóval nehezebb lesz beilleszteni az önkéntességet az életetekbe - de megéri. Arról, hogy hogyan önkénteskedhettek itthon és külföldön a nyáron, itt olvashattok részletesen.

5. Hagyjatok időt magatokra

Tervezgessetek, készítsetek bakancslistát, próbálgassátok, hogyan és mikor érzitek a legjobban magatokat, egyedül és másokkal. Még nem tudjátok, mit akartok kezdeni az életetekkel? Ne feszüljetek be: egyrészt a jó ötletekhez és a gondolkodáshoz pihenés kell, másrészt addig, amíg nincs meg a nagy terv, csinálhatjátok azt, amit éppen szeretnétek és hasznosnak tartotok.

Kezdődik a nyári szünet

Mikor kezdődik és meddig tart az idei nyári szünet?

A vízpartra vágytok? Mutatunk pár ingyenes strandot.

Itt vannak a 2015-ös árak: ezek a legolcsóbb és a legdrágább strandok Budapesten.

Tíz mobilapp, amit kötelező letölteni a nyári szünetre.

Itt van minden infó a diákmunkáról.

A hét legidegesítőbb mondat, amit a nyári szünetben hallhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!